Doma EIHC EIHC BLED 2019 EIHC – Euro Ice Hockey Challenge, Bled 2019

[Poročilo | Report] EIHC – Euro Ice Hockey Challenge, Bled 2019

1043

EIHC v številkah

Za nami je turnir evropskega hokejskega izziva. Tako kot, so se trudili reprezentanti na ledeni ploskvi, smo se tudi mi potili za mešalnim pultom, kamerami in mikrofoni. V treh dneh nam je uspelo brez težav v svet spraviti kar šest tekem.

Tekme so spremljali v 33-ih državah in skupaj se je nabralo prek 42.000 naprav, ki so predvajale čez 800.000 minut hokeja.

EIHC_Views_Countries
EIHC_Views_Countries

Veseli nas, da nas spodbujate in, da vas zanima naš šport. O hokeju bi lahko veliko pisali, saj je v današnjih časih lahko zelo pomemben sopotnik naših otrok. A o tem kdaj drugič.

Poleg prenosov, so se med prekinitvami pri našem mikrofonu ustavili tudi naši reprezentanti, kot tudi tuji igralci. Nekaj izjav smo na željo madžarskih predstavnikov naredili tudi v Madžarskem jeziku.

Izjave

Žiga Jeglič po 1/3 tekme z Madžarsko

Ivo Jan, selektor slovenske hokejske reprezentance po turnirju

[EIHC Post tournament interview] NAGY Gergő (HUN)

EIHC – video vsebine

Video analiza

Poleg prenosov so video analitiki in trenerji naš signal in posnetke uporabljali za analizo tekem. Že med tekmo so uporabili signal, ki smo jim ga pošiljali, in delali video analizo tretjine. Video trenerji si tako že med tekmo pripravljajo “clipe”, video izrezke, ki jih potem med premori tretjin obdelajo v garderobi in tako lahko pripravijo nove taktične zamisli.

Kaj je EIHC

Euro Ice Hockey Challenge (EIHC – turnir evropskega hokejskega izziva) je prijateljski turnir hokejskih reprezentanc, organiziran med mednarodnimi premori, katere vsako leto v novembru, decembru in februarju določi Mednarodna hokejska Zveza (IIHF). Turnirji potekajo na različnih lokacijah v Evropi, včasih pa gostujejo tudi moštva zunaj Evrope.

EIHC je leta 2001 ustanovila IIHF. Sodelujejo reprezentance različnih hokejskih zvez, ki se po uvrstitvi na svetovni lestvici gibljejo okoli Divizije I. Reprezentance večinoma turnirje EIHC uporabljajo kot priprave na Svetovno prvenstvo. EIHC pomeni tudi možnost preizkusa igralcev z manj izkušnjami, zanje pa možnost, da si prislužijo mesto v reprezentanci.

Pravila turnirja so podobna pravilom vsem prvenstev, organiziranih pod okriljem IIHF.

Prejšnji članek[EIHC – BLED 2019] SLOVENIA – BELARUS @19.30
Naslednji članek[DERBI] AHL: HDD Sij Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija