Doma O nas

O nas

Projekt lastne hokejske televizije je rezultat dogovora med Hokejsko zvezo Slovenije in podjetjem Vprašaj d.o.o., kateremu je botrovala želja, da bi si tekme slovenskih hokejskih klubov in državnih reprezentanc lahko ogledalo čim več ljubiteljev hokeja. Slednjim želimo v slovenski krovni organizaciji zagotoviti ne le kvalitetne prenose hokejskih tekem, temveč možnost spremljanja le teh skozi celotno sezono. Sklenjeni dogovor vključuje prenose tekem, ki jih bodo slovenski klubi igrali v Sloveniji v okviru Alpske Hokejske Lige (AHL), pokalnih tekem in tekem končnice državnega prvenstva v članskih konkurenci, drugih zanimivih tekem v International Hockey League (IHL) ter domačih tekem slovenskih hokejskih reprezentanc.

V začetni fazi razvoja Hokej TV, ki bo svojo premierno predstavitev doživela na Pokalu Slovenije 2018, bodo prenosi tekem ljubiteljem hokeja na voljo na svetovnem spletu (www.hokejtv.si) in YouTube kanalu (video2go.live). V nadaljevanju pa si tako Hokejska zveza Slovenije, kot tudi produkcijska hiša Vprašaj d.o.o., v dogovoru z operaterji kabelskih televizij prizadevata za uvrstitev v njihove programske sheme in s tem še razširiti krog svojih gledalcev.

Podjetje Vprašaj d.o.o., ki je s prenosi hokejskih tekem na spletnem YouTube kanalu Video2go.live pričelo pred tremi leti, si je v tem času nabralo veliko izkušenj ter tako vseskozi izboljševalo kvaliteto prenosov. Ob opravljenih več kot štiristo prenosih na tekmovanjih za državno prvenstvo v različnih starostnih kategorijah ter prenosih tekem treh svetovnih prvenstev v kategorijah U18 in U20 za Mednarodno hokejsko zvezo (IIHF) je v omenjenem obdobju postopoma vpeljevalo dodatne vsebine in si tako širilo svoje občinstvo.

Hokejska zveza Slovenije ocenjuje, da je nastanek hokejske televizije, h kateremu je botrovala skupna ljubezen do omenjenega športa, pomemben korak k večji priljubljenosti in razširjenosti hokeja v Sloveniji