Doma Predsezona | Presason Pokal Slovenije 2019 in starejši G01 – HK ECE Celje – HK SŽ Olimpija / Pokal Slovenije...

G01 – HK ECE Celje – HK SŽ Olimpija / Pokal Slovenije 2018

3030

5. september 2018, Kranj – Uvodni četrtfinalni obračun med hokejisti iz Celja in Ljubljane je v gorenjski prestolnici, ki v letošnji sezoni obeležuje 50 let hokeja, zaznamoval začetek tekmovanja za Pokal Slovenije v sezoni 2018/19. Hokejska zveza Slovenije je v letošnji, četrti izvedbi pokalnega tekmovanja sledila pozitivnim izkušnjam iz minule sezone, ter v obliki strnjenega hokejskega konca tedna ljubiteljem najhitrejše moštvene igre na svetu v štirih tekmovalnih dneh na enem mestu ponudila ogled obračunov vseh slovenskih članskih ekip.

2018sep05_Pokal_CEL-OLI_01

Uvodni del tekme so hokejisti favorizirane Olimpije, ki je na predstavitveni novinarski konferenci prejšnji teden napovedala osvojitev pokalne lovorike, začeli dokaj umirjeno. Nasprotniki iz Celja so si v tem delu srečanja prislužili kar tri male kazni, ki pa jih Zmaji niso okronali z zadetkom. Slednjega so gledalci na tribunah Ledene dvorane Zlato polje dočakali šele slabi dve minuti pred prvim odmorom. Uspešen je bil Gregor Koblar.

2018sep05_Pokal_CEL-OLI_03

V nadaljevanju so pretendenti na pokalni prestol pokazali svoje prave barve, saj je novo izključitev v celjskih vrstah hitro izkoristil Gal Koren, slabe štiri minute kasneje pa mu je ob enaki situaciji na ledu sledil še drugič nocoj Gregor Koblar. Ob izključitvi v ljubljanskih vrstah se je ekipi iz knežjega mesta ponudla priložnost za zmanjšanje zaostanka, a so že po nekaj sekundaj pobudo ponovno prevzeli Zmaji in po zaslugi Luke Ulameca zadeli z igralcem manj na ledu. Potem ko sta se v vratih Olimpije na polovici tekme zamenjala Tilen Spreitzer in Žan Us, so Celjani dobili novo priložnost z igralcem več na ledu. Vse do konca dveh kazenskih minut so poskušali premagati Olimpijinega čuvaja mreže, a na koncu so bili ponovno uspešnejši Zmaji. V peto je mrežo hokejistov iz knežjega mesta zatresel Žan Jezovšek. Piko na “i” je le minuto kasneje postavil še Jakob Bernard za vodstvo Olimpije 6:0.

2018sep05_Pokal_CEL-OLI_02

V zaključku srečanja so zeleno-beli nekoliko spustili “nogo s plina”. Celjani so sicer nekajkrat poskušali presenetiti Olimpijino obrambo, ki pa je rezultat iz prvih dveh tretjin zadržala vse do konca in se tako uvrstila v petkovo polfinale. Tam čakajo zmagovalca drugega današnjega četrtfinalnega obračuna med HK MK Bled in HK Triglav Kranj.

HK ECE Celje : HK SŽ Olimpija 0:6 (0:1,0:5,0:0)

0:1 – 18:17 Koblar (Rajsar)
0:2 – 22:26 Koren (Kranjc) PP1
0:3 – 26:15 Koblar (Rajsar, Zorko) PP1
0:4 – 27:13 Ulamec (Sever) SH1
0:5 – 31:46 Jezovšek (Zorko) SH1
0:6 – 32:52 Bernard (Orehek, Čepon)

Kazni: CEL 14 (6,6,2); OLI 8 (2,4,2)

ZAPISNIK TEKME