Doma Predsezona | Presason Pokal Slovenije 2019 in starejši G03 – HDD Sij Acroni Jesenice – HDK Maribor / Pokal Slovenije...

G03 – HDD Sij Acroni Jesenice – HDK Maribor / Pokal Slovenije 2018

2954

6. september 2018, Kranj – Tretji četrtfinalni obračun letošnjega tekmovanja za Pokal Slovenije je pomenil, da bomo dobili še zadnjega polfinalista, potem ko je, po odpovedi sodelovanja ekipe HD Hidria Jesenice zaradi sočasne obvezne udeležbe na kampu EBYSL, žreb določil, da bo ekipa HK Slavija Junior v prvem krogu pokalnega tekmovanja prosta. O nasprotniku hokejistov iz Zaloga pa bo odločala tekma med ekipama HDD SIJ Acroni Jesenice in HDK Maribor.

2018sep06_Pokal_JES-MAR_05

Uvodnih dvajset minut srečanja so štajerski hokejisti, ki začenjajo letošnjo sezono v precej pomlajeni sestavi, začeli brez posebnega strahu pred favoriziranimi Železarji, ki, tako kot njihovi večni rivali iz Tivolija, ciljajo na osvojitev letošnje pokalne lovorike. Vendar pa pozitivna energija ni bila dovolj, saj so izkušenejši in drsalno močnejši jeseniški hokejisti kaj kmalu pobudo prevzeli v svoje roke, mlada mariborska ekipa pa je tako le s težavo prihajala pred vrata gorenjskega čuvaja mreže Urbana Avsenika. Na drugi strani je Ivan Stoyanov prvih nekaj minut uspešno odbijal poskuse ekipe iz železarskega mesta, a pritisk je bil prehud in obramba Maribora je na začetku osme minute le popustila. Mrežo nasprotnikov je načel Urban Sodja. Mariborčani so se v nadaljevanju zbrali in nekaj minut ponovno dobro držali obrambne linje v svoji tretjini. Nato pa so v nekaj minutah Jeseničani zadeli kar trikrat – uspešni so bili Erik Svetina, Luka Kalan ter ponovno Urban Sodja – in prvo tretjino zaključili z vodstvom 4:0.

2018sep06_Pokal_JES-MAR_03

V drugem delu so Jeseničani, ki so v Kranj prišli brez prve napadalne trojke in kapetana Andreja Tavžlja, nekoliko zmanjšali pritisk. Na tribuni se je jeseniška navijaška skupina Ultras s prižganimi baklami poklonila v spomin na mladega navijača mariborskega nogometnega kluba Roka Černica, katerega srce je pred dnevi nehalo biti veliko prezgodaj. Na ledu so bili gorenjski hokejisti še vedno dovolj nevarni, da Mariborčani niso uspeli izkoristiti dveminutne številčne prednosti v uvodnih minutah nadaljevanja obračuna. Podobne težave so imeli tudi Železarji, ki na drugi strani ledene ploskve niso izkoristili kar treh malih kazni štajerske ekipe. Edini gol v tej tretjini je padel v zadnji minuti – ob izteku kazni za igralca Maribora – prispeval pa ga je olimpijski ris v jeseniškem dresu David Rodman.

2018sep06_Pokal_JES-MAR_04

Zaključek nocojšnjega merjenja moči so hokejisti iz Zgornjesavske doline odigrali v slogu prvega dela. Utrujenost na strani Maribora je naredila svoje, vrstile so se napake in izključitve, medtem ko so hokejisti Jesenic še naprej polnili nasprotnikovo mrežo. Ponovno je bil uspešen David Rodman, s prav tako dvema zadetkoma nocoj mu je do konca igralnega časa sledil Nik Pem za končnih 8:0.

V polfinalu, ki bo na sporedu v petek, 7. septembra 2018, se bosta pomerila HK SŽ Olimpija in HK Triglav Kranj (ob 17.30) ter HDD SIJ Acroni Jesenice in HK Slavija Junior (ob 20.30).

HDD Jesenice – HDK Maribor 8:0 (4:0,1:0,3:0)

1:0 – 07:02 Sodja
2:0 – 12:30 Kalan (Svetina)
3:0 – 13:17 Sodja (Glavič, Tomaževič)
4:0 – 15:49 Svetina (Kalan, Rodman D.)
5:0 – 39:20 Rodman (Svetina, Kalan) PP1
6:0 – 47:39 Rodman (Svetina)
7:0 – 48:00 Pem (Rodman)
8:0 – 58:10 Pem (Brun Rauh) PP1

Kazni: JES 4 (0,2,2); MAR 14 (2,6,6)

ZAPISNIK TEKME