Doma 1st HDD SIJ Acroni Jesenice – HD HIDRIA Jesenice

HDD SIJ Acroni Jesenice – HD HIDRIA Jesenice

1622
Pišem: Marko LUKAN

Prvič v novi sezoni sta se nocoj srečali starejši in mlajši hokejski brat, člansko moštvo HDD SIJ Acroni Jesenic ter člansko moštvo HD Hidria Jesenic, sicer organizacije, ki skrbi za vzgojo mladih hokejistov. Nesporni favoriti so bili seveda hokejisti HDD SIJ Acronija, marsikateri mlajši hokejist pa je bil seveda tudi željan dokazovanja. Tekma je štela za točke v državnem prvenstvu.

Po izbruhu virusa pri starejšem bratu, so se hokejisti HDD SIJ Acronija ponovno vrnili na ledene ploskve in v tekmovalni ritem. Mlajši so bili v tem času večinoma aktivni. Trener Hidrie Gaber GLAVIČ je imel na voljo štiri polne peterke mladih hokejistov, njegov kolega na drugi strani Mitja ŠIVIC pa celo enega hokejista več. Formalno so bili domačini igralci HDD SIJ Acronija.

Mlajši hokejisti so se od vsega začetka pogumno spustili v boj, prvi strel na tekmi pa je ob koncu druge minute sprožila četa Mitje ŠIVICA. Vratar Huidrie Gašper PANJTAR ga je brez težav ubranil. Minuto kasneje je strel moral ubraniti tudi vratar Acronija Žan US. Prvi gol je padel v sedmi minuti, ko je odbiti pak v gol vratarja Hidrie pospravil Blaž TOMAŽEVIČ (1:0).

Dve minuti kasneje je vodstvo Acronija podvojil Nejc STOJAN (2:0).

Črni trenutki in mrk v mlajši ekipi so se nadaljevali, saj je samo nekaj sekund kasneje bilo na semaforju že 3:0, saj je gol dosegel še Žan JEZOVŠEK.

Trener Hidrie je nemudoma reagiral in vratarja Panjtarja zamenjal z Nejcem ŽAGARjem. Do prve izključitve je prišlo v 11. minuti, ko je moral zaradi udarca s palico na klop za kaznovane Crnović (Acroni). Igralci Hidrie so powerplay izkoristili, za 3:1 pa je v drugem poizkusu zadel Lovro KUMANOVIĆ.

V zadnji minuti prve tretjine je bil nato izključen Širovnik (Acroni), v dobre pol minute trajajočem powerplayu pa igralcem Hidrie ni uspelo ogroziti vrat starejših kolegov.

Tudi drugi del so mlajši hokejisti seveda začeli s prednostjo enega igralca. Igralci Acronija so se brez težav ubranili in z igralcem manj celo sprožili proti vratom Žagarja. V nadaljevanju so bili nekoliko nevarnejši izkušenejši igralci Acronija, mlajši pa so vse skupaj skušali nevtralizirati z obilico borbenosti in drsanja. Dolgo razen borbene igre na obeh straneh ni bilo videti česa razburljivega, potem pa je Us (Acroni) v 34. minuti moral ubraniti strel Prostorju (Hidria). Pri tem ni imel nobenih težav. Še nekaj situacij v bližini vrat mlajše ekipe bi se morda lahko izcimilo drugače, vendar so mlajši ohranili svojo mrežo nedotaknjeno. V 38. minuti je bil zaradi udarca s palico izključen Jezovšek (Acroni). Igralci v belih dresih (Hidria) so hitro postavili napadalno formacijo. Situacija se je spremenila, ko je bil v naslednji minuti izključen tudi prvi hokejist pri Hidrii (Langus, nabijanje na ogrado). Urukalo je zadel vratnico Žagarjevih vrat, rezultat pa se do drugega piska sirene za odmor ni spremenil.

Igralcem Acronija je za začetek tretje tretjine preostalo 44 sekund igre z igralcem več, rezultat pa se tudi v tem času ni spremenil. Spet je bila igra videti podobno, kakor v drugi tretjini – članska ekipa nekoliko več pri paku, mladi pa izredno borbeni. V 49. minuti je bil pri Acroniju zaradi spotikanja izključen Mašič. Powerplay Hidrie ni ponudil kakih razburjenj, igralci Acronija pa bi iz protinapada ob igralcu manj lahko svoje vodstvo tudi povišali. V 55. minuti je pri Hidrii prišlo do izključitve zaradi napačne menjave. Hokejisti Acronija so takoj postavili napadalno formacijo in praktično dve minuti prebili v napadalni tretjini. Sprožili so nekaj strelov, ki pa so jih blokirali bodisi braneči se igralci Hidrie, ali pa jih je zaustavil vratar Žagar.V 57. minuti je vratnico gola Hidrie zadel še Sodja. Tik pred iztekom predzadnje minute tekme je okrog gola mladih pridrsal Aljoša CRNOVIĆ in z backhand strelom premagal Žagarja za 4:1.

Tak je bil tudi končni rezultat tekme. Ekipa HDD SIJ Acroni Jesenic se je na ta način z zmago vrnila v tekmovalni ritem. Ekipa Hidrie pa se je ob tem tudi lahko prepričala, da je ob primernem pristopu že zdaj lahko zelo težak zalogaj za marsikatero ekipo na teh prostorih.