Doma 1st HK SŽ Olimpija – Wipptal Broncos Weihenstephan; zanesljiva zmaga zelenih v ligi...

HK SŽ Olimpija – Wipptal Broncos Weihenstephan; zanesljiva zmaga zelenih v ligi AHL

2908
Pišem: Marko LUKAN

Nocoj smo po daljšem obdobju v Ljubljani spet lahko spremljali tekmo Alpske hokejske lige med ekipama HK SŽ Olimpija in Wipptal Broncos Weihenstephan. Zaradi bolezni in nasploh celotne situacije v zvezi s pandemijo virusa, ki nam ga več ni potrebno omenjati, Olimpija že kar nekaj časa ni odigrala tekme. Prvič v novi sezoni je v moštvu Olimpije nastopil Gal Koren, v vratih pa je bil ponovno tudi Paavo HÖLSÄ. Na tekmi je zaradi kazni manjkal Miha Zajc.

Broncosi (nekateri jih poznajo tudi kot Vipiteno) imajo seveda tudi v tej sezoni svoje ambicije.  Olimpija je začela agresivno in že po 40 sekundah je branilec Magovac sprožil prvič. Ob koncu tretje minute si je veliko priložnost priigral Ropret, vendar mu ob tem, ko je zadrsal okrog gola in že na tleh imel gostujočega vratarja, ni uspelo zadeti za vodstvo zelenih. Olimpija je v prvih petih minutah praktično ves čas igrala v napadalni tretjini, gostje pa so bili občasno videti, kot da igrajo z igralcem manj. Vrstili so se streli in nevarne situacije pred gostujočimi vrati, kanadski vratar gostov Jonathan Robert REINHART pa je uspeval svojo mrežo ohranjati nedotaknjeno. V osmi minuti se je nenadoma ponudila priložnost gostujočim igralcem, a se domačemu vratarju ni bilo potrebno dotakniti paka, saj je ta zletel mimo njegovih vrat. V začetku 11. minute je bil pri Broncosih izključen Deluca. Olimpija je po slabi minuti prvič resneje streljala, Reinhart pa se ni pustil premagati. Powerplay je ostal neizkoriščen. V 14. minuti so po napačni podaji Čepona v obrambi domači imeli srečo, da gostje niso povedli. Tudi sicer so gostje v zadnjih minutah nekoliko zmanjšali pritisk zelenih in tudi sami poskušali z nekaj akcijami, ki pa jim niso prinesle zadetka. V predzadnji minuti prvega dela je bil izključen Drozg in domači finski vratar je moral nekajkrat resneje posredovati. Tretjina se je končala z začetnim rezultatom, Štajercu v zelenem dresu pa je preostalo še 33 sekund kazni za nadaljevanje.

Domači so preostanek Drozgove kazni v začetku druge tretjine brez težav ubranili. Izredno kombinacijo so izpeljali zeleni po minuti in pol, Korenu pa ni uspelo zadeti. Dobre pol minute kasneje so bili nevarni tudi Italijani. Nekoliko več prostora je na nasprotni strani z lepim odbojem uspelo v vodstvo Olimpije pretvoriti veteranu Alešu MUŠIČU (1:0).

Tudi v nadaljevanju je Olimpija pritiskala proti vratom Vipitena. V 25. minuti je bil zaradi spotikanja izključen Magovac. Zmaji so v hitrem protinapadu celo ob igralcu manj povedli z 2:0, zadel pa je Žiga PANCE.

Domači so se z igralcem manj uspeli ubraniti do konca kazni, nato pa je bil tudi pri Broncosih izključen D. Gchnitzer. Tudi gostom se je ob igri z igralcem manj ponudila priložnost za dosego zadetka, ki pa je na srečo zelenih niso izkoristili. Izjemno je protinapad gostov in situacijo ena na ena ubranil domači vratar HÖLSÄ v 29. minuti. V naslednji minuti je z lepo samostojno akcijo na 3:0 povišal Jan DROZG.

Novo kazen so si gostje prislužili v 31. minuti (zadrževanje s palico, Niccolai). Domači so poskušali z nekaj lepimi kombinacijami, do dodatnega povišanja razlike med tekmeci pa ni prišlo. Pancetu v 35. minuti ni uspelo izkoristiti lepega protinapada Olimpije. Do nove izključitve na gostujoči strani je prišlo v 36. minuti, spet je bil izključen Deluca. Po prodoru Drozga je na klop za kaznovane moral še Hackhofer, zelenim pa se je ponudila lepa priložnost za gol ob igri z dvema igralcema več. Dvakrat je gostujoči hokejist Gooch ob tem dobil pak v levo nogo, a vseeno v velikih bolečinah vztrajal, Broncosom pa se je ob koncu uspelo ubraniti. Gostje so si po hitrem protinapadu v zadnji minuti drugega dela priigrali manjšo priložnost. Prav ob pisku sirene se je za vrati gostov vnel pretep, v katerem je sodelovalo več hokejistov, kazni pa sta si prislužila Čepon (Olimpija, 5 + 20 minut), ki je pretep začel ter Hannoun (Broncos, 2 minuti).

Ekipi sta zadnji del seveda začeli vsaka s po štirimi igralci na ledeni ploskvi. Prav ob vrnitvi Hannouna v igro je Jure SOTLAR zadel za 4:0.

Gostje so nadaljevali z igralcem več, a je bila Olimpija zelo agresivna. V nadaljevanju je do prerivanja prišlo pred vrati Olimpije, na hlajenje pa sta pri Olimpiji morala Bernard in Brus, pri gostih pa Gooch in Soraruf. Hitro zatem je moral na prisilno hlajenje še Mušič.  Olimpija se je anjprej ubranila z dvema igralcema manj. V 46. minuti je projektil od daleč ukrotil domači vratar. Gostje so si ob igri petih proti štirim priigrali eno lepo priložnost, ni pa jim uspelo zadeti. Novo kazen si je praktično ob prihodu na ledeno plsokev prislužil Mušič. V 49. minute je domače rešil vratar Hölsä, gostom pa ob vseh silnih izključitvah Olimpije še vedno ni uspelo doseči zadetka. Kar jim ni uspelo ob številčni prednosti, pa jim je v 51. minuti uspelo ob izenačenih močeh; zadel je Gander (4:1).

V 52. minuti je Jan DROZG efektno zadel po hitrem protinapadu in lepi podaji Čimžarja (5:1).

Veliko priložnost so zeleni zapravili v 55. minuti, Italijani pa so v isti minuti tudi zapravili protinapad. Domači trener Gregor POLONČIČ je v 57. minuti ponudil priložnost za nabiranje izkušenj mlademu 15-letnemu vratarju Jonu DUKARIČU. Po novi izjemni kombinaciji so zeleni še v isti minuti preko Sotlarja zadeli vratnico. Tudi v predzadnji minuti bi domači še lahko zadeli, več kakor dve uri dolga tekma pa se je končala z zasluženo in visoko zmago Olimpije s 5:1.