Doma 1st SREČANJE S SELEKTORJEM MATJAŽEM KOPITARJEM IN IGRALCI

[HZS NOVINARSKA KONFERENCA] SREČANJE S SELEKTORJEM MATJAŽEM KOPITARJEM IN IGRALCI

517

Uvodni dnevi novembra so čas, ko se na prvem reprezentančnem zboru v sezoni sestane tudi moška članska izbrana vrsta. Slovenski risi se bodo tako v ponedeljek popoldne zbrali v svoji tradicionalni bazi na Bledu, konec prihodnjega tedna pa jih v latvijskem obmorskem mestu Liepaja čaka nastop na mednarodnem turnirju iz niza Euro Ice Hockey Challenge.

Ob tem vas vljudno vabimo v ponedeljek, 4.11.2019, ob 16:00 v LEDENO DVORANO BLED (Ljubljanska cesta 5, Jesenice) na SREČANJE S SELEKTORJEM MATJAŽEM KOPITARJEM IN IGRALCI, ki bodo na voljo za vaša vprašanja.

Strokovni štab reprezentance je za prva dva dneva reprezentančne akcije predvidel tri skupne treninge na ledu. V sredo se bo slovenska hokejska karavana selila na sever Evrope, kjer bodo ob prihodu opravili še en trening, preden bodo prekrižali palice z beloruskimi, francoskimi in latvijskimi hokejisti. Omenjeni turnir je še zadnji v sklopu štiriletnega dogovora krovnih hokejskih organizacij Belorusije, Francije, Latvije in Slovenije, sklenjenega junija 2016.

Četrtek, 7. november 2019
19.30 Latvija – Slovenija

Petek, 8. november 2019
15.30 Belorusija – Slovenija

Sobota, 9. november 2019
13.30 Slovenija – Francija

* vsi časi so lokalni (Ljubljana + 1 ura)

Tokratna reprezentančna akcija bo za nov strokovni štab dobrodošla priprava na olimpijske predkvalifikacije Skupine G, ki jih bodo februarja prihodnje leto gostile Jesenice. Ne njih bodo slovenski hokejisti merili moči z Japonsko, Litvo ter najslabše rangirano reprezentanco iz predkvalifikacij (skupine K, L ali M). Vrhunec reprezentančne sezone pa bo domače svetovno prvenstvo Divizije I-A konec aprila v Ljubljani, na katerem se bo Slovenija za vrnitev med elito borila z izbranimi vrstami Avstrije, Francije, Južne Koreje, Madžarske in Romunije.

Prejšnji članek[AHL 2019/2020 – G110] JES – ASH #live #alps.hockey
Naslednji članek[AHL 2019/2020 – G119] HKO – EKZ #live #alps.hockey