Doma 1st Liga AHL – Jeseničani premagali Steel Wingse

Liga AHL – Jeseničani premagali Steel Wingse

1418

https://vimeo.com/467035377

Pišem: Marko LUKAN

Sobotni večer je prinesel nov nastop domačih – v rožnate drese odetih – železarjev v ligi AHL. Tokratni nasprotnik je bil po pričakovanjih nekoliko manj zahteven od četrtkovega, v domačem taboru pa so od tekme seveda pričakovali zmago.

Jeseničani so tekmo začeli s štirimi napadalnimi trojkami in tremi branilskimi pari. Mlada ekipa iz Linza je pripotovala Podmežaklo še z enim igralcem več, a tudi nepopolnimi štirimi peterkami. Domači bi že v prvi minuti z nekaj več sreče lahko dosegli vodilni zadetek, prva resnejša nevarnost za vratarja Jesenic Žana USa pa se je zgodila v tretji minuti. Železarji bi skorajda pripeljali pak v gostujoči gol ob koncu četrte minute. Nekaj naslednjih minut ni bilo preveč razburljivih, železarji pa so si manjšo priložnost priigrali v osmi minuti; mreža gostov je tudi po njej ostala nedotaknjena. Jezovšek je v 9. minuti po prodoru lepo zaposlil Sodjo, ki pa nekoliko z leve ni uspel akcije zaključiti z golom. Tudi gostje bi po napaki domače obrambe še v isti minuti lahko zadeli, a je bil dovolj zbran Us. Domači branilec Crnović bi v 12. minuti s prodorom po levi strani ter okrog gostujočih vrat tudi lahko zadel, vratar Steel Wingsov Luca EGGER pa je bil dovolj zbran, da tega ni dopustil. V 14. minuti je gostujočo vratnico zadel Tomaževič. Do prve izključitve na tekmi je prišlo v 17. minuti, ko se zaradi zadrževanja s palico moral prisilno hladiti gostujoči igralec Freunschlag. Domači so dvakrat hitro postavili formacijo v napadalni tretjini, igralci iz Linza pa so se uspeli ubraniti. V zadnji minuti se je tudi ob igri petih proti petim nadaljevalo obleganje gostujočih vrat. Železarji so trikrat nevarno streljali, do vodstva pa jim ni uspelo priti. Prva tretjina se je tako končala brez zadetkov.

Gostje so v 23. minuti prvi resneje zapretili v drugem delu, s strelom od daleč pa Us ni imel težav. Domačim je v 25. minuti končno uspelo “odpreti” gostujoča vrata, vodilni gol pa je dosegel Erik SVETINA.

https://vimeo.com/466902682

Takoj zatem so imeli železarji še eno manjšo priložnost. Tudi v naslednjih minutah je igra večinoma potekala v obrambni tretjini črnih, Hebar pa je v 27. minuti zadel vratnico. Sodja je po prodoru v 29. minuti s strelom med nogama skušal premagati gostujočega vratarja, ostalo pa je pri minimalnem vodstvu rožnatih. Gostje so izvedli nevaren napad v 32. minuti, tudi ob tisti priložnosti pa je bil suveren Us. Kapetan domačih Tavželj je v naslednji minuti preizkusil zbranost gostujočega vratarja. Pri Linzu je bil nato izključen Steibl. Jeseničani so izvedli nekaj domiselnih in kombinatornih akcij, ki pa v powerplayu niso obrodile sadov v obliki drugega zadetka. V prihajajočih minutah so železarji povsem zagospodarili na ledeni ploskvi, pa je bilo tudi ob igri petih proti petim občasno videti, kot da imajo igralca več. Hebar je zaradi grobosti moral na klop za kaznovane v 37. minuti. Domači so se večinoma bili prisiljeni braniti, kar pa ni preprečilo Gašperju SERŠENU, da ne bi po hitrem protinapadu s čudovitim zakjučkom domače povedel v vodstvo z dvema goloma razlike. V zadnjih sekundah druge tretjine bi lepo akcijo domačih skorajda z golom kronal Šturm, ostalo pa je pri 2:0.

https://vimeo.com/466906698

Tretji del se je začel z veliko premočjo Jesenic, ki jo je v 44. minuti s tretjim pakom v gostujočo mrežo kronal Jaka ŠTURM. Tudi po tretjem zadetku vnema domačih ni popustila, akcije pred gostujočimi vrati so se vrstile.

https://vimeo.com/466911289?fbclid=IwAR25kLuBgtoU46Zhr5TPlKLjNi28Lu5BDJOZPy8fHrQ-3uaqrl53zKb7F7g

V 48. minuti je zaradi naleta s palico moral na kazensko klop Crnović. Domači so se bili prisiljeni braniti, do spremembe rezultata pa ni prišlo. So ga pa takoj po vstopu v zadnjih deset minut tekme dosegli domači, ki so z golom Žana JEZOVŠKA povedli s 4:0.

https://vimeo.com/466913423

V zadnjih minutah je bila igra videti precej sproščeno. Zmagovalci so bili praktično že znani, zato sta ekipi nekoliko razrahljali svojo vnemo in prikazali nekaj gor-dol akcij. V 57. minuti pa je hitro akcijo za “petardo” v gostujoči mreži kronal Jaka ŠTURM.

https://vimeo.com/466917426

Domači bi v zaključku lahko še dosegli kak zadetek. V predzadnji minuti jo je pred gostujočim golom nekoliko skupil Sodja. Tekma se je končala z zanesljivo zmago domačih, ki so ob koncu dobili aplavz s tribun, na katerih se je zbralo kakih 400 gledalcev, ki so srečanje tudi sicer spremljali z aplavzi, sicer pa precej komorno. Na tribunah v tej sezoni namreč manjka organizirana navijaška skupina Red Steelers Ultras. Železarji bodo naslednjo tekmo v ligi AHL odigrali v četrtek v Linzu proti istemu nasprotniku.

https://vimeo.com/467035941