Doma Državno prvenstvo DP Slovenije; 1. krog, HKMK Bled – HK SŽ Olimpija

DP Slovenije; 1. krog, HKMK Bled – HK SŽ Olimpija

1266
Pišem: Marko LUKAN

Pričelo se je tudi državno prvenstvo Slovenije. Po razburjenjih v drugi polovici minulega tedna, ko je ljubljanska dvorana Tivoli gostila pokalno tekmovanje, sta se v prvem krogu članskega državnega prvenstva v dvorani na Bledu udarili – na pokalu sicer nižje uvrščeno – moštvo Ljubljančanov ter presenetljivi finalisti, domača blejska vrsta.

V vratih domačih je spet začela Pia DUKARIČ, ki se je tako izkazala na tivolskem turnirju, v golu zmajev pa je priložnost dobil Tilen SPREITZER. V začetku pete minute je prvi za Olimpijo v novem prvenstvu zabil povratnik v ekipo Jure SOTLAR. V deveti minuti so si zmaji prislužili izključitev, na klop za kaznovane pa je zaradi udarca s palico moral Štebih. Blejcem v powerplayu ni uspelo izenačiti. Zeleno-beli so z golom, ki ga je dosegel Mark SEVER v 17. minuti, svoje vodstvo podvojili. Z dvema goloma prednosti za goste iz Ljubljane sta ekipi tudi odšli na odmor.

V drugem delu je SOTLAR zadel že po minuti in pol. Sledila je izključitev mladega Štajerca v ljubljanskem dresu Ž Flajsa, domačim pa vnovič ni uspelo izkoristiti prednosti igralca več. Za 4:0 za Olimpijo je v začetku 27. minute zadel Luka ZORKO, v naslednji minuti za 5:0 Miha LOGAR, nato pa je na 6:0 v 32. minuti povišal še legendarni kapetan Ljubljančanov Aleš MUŠIČ. Sredi 32. minute je zaradi spotikanja pri Blejcih na kazensko klop moral Novak, powerplay gostov pa ni trajal dolgo, saj je bil že po 34 sekundah izključen tudi Olimpijin igralec Sever (udarec s palico). S šestimi goli razlike sta ekipi odšli na drugi odmor.

V zadnjem delu je Dukaričevo v ratih domačih zamenjal Mark JUSTIN. Že v prvi minuti nadaljevanja je bil najprej zaradi grobosti izključen Čimžar pri Olimpiji, v naslednji minuti pa zaradi oviranja še Rekar pri Bledu. Nič pretresljivega se ni zgodilo v minutah, ki sta jih hokejista presedela na kazenskih klopeh. Nova izključitev pri Olimpiji je sledila v 49. minuti (Bohinc, napad s telesom), v 51. minuti pa je prišlo do fizičnega obračunavanja med Pančurjem (Bled) in Severjem (Olimpija). Padlo je nekaj udarcev, delno je bilo potrebno očistiti ledeno ploskev, oba petelina pa sta si prislužila po pet minut jazni zaradi grobosti in predčasni odhod pod prho. V 57. minuti je sledila še izključitev za blejskega napadalca Pogačnika. Do novega zadetka ni prišlo, tekma pa se je tudi končala z rezultatom, kakršen je bil dosežen že v drugi tretjini.

HKMK Bled – HK SŽ Olimpija – 0:6 (0:2,0:4,0:0)

Na preostalih dveh danes odigranih tekmah sta bila dosežena naslednja rezultata:
Slavija Jr. – HD Hidria Jesenice 5:1 (2:1,3:0,0:0)
HK Triglav – HK True Celje 4:0 (0:0,2:0,2:0)