Doma 1st Jeseničani v prijateljski tekmi ugnali volkove iz Brunica

Jeseničani v prijateljski tekmi ugnali volkove iz Brunica

783
Pišem: Marko LUKAN

Železarji so v novo sezono 2020/21 zakoračili z osvojitvijo dveh lovorik – prve na t.i. Poletni ligi na Bledu ter druge kot zmagovalci Pokalnega tekmovanja za sezono 20/21 v dvorani Tivoli v Ljubljani prejšnji teden. Pred dnevoma so se nato v pripravljalni tekmi v gosteh v italijanskem Brunicu pomerili s tekmeci iz Alpske hokejske lige (HC Pustertal Wölfe) in v nekoliko oslabljeni postavi izgubili z visokih 5:0. Današnja tekma je zato Jeseničanom ponudila priložnost za popravni izpit, kako so z njim opravili, pa si preberite v nadaljevanju. Poraz v pripravljalni tekmi seveda ne more biti razlog za paniko, pač pa smerokaz za zadeve, ki jih je pred začetkom tekmovanja še potrebno popraviti.

Organizatorji so zaradi ukrepov v zvezi z virusom v dvorano spustili le imetnike sezonskih vstopnic. V prvih minutah sta se ekipi še otipavali, nato pa je v tretji minuti z desne strani domiselno za vodstvo železarjev zadel Žan JEZOVŠEK. Tudi nekaj naslednjih minut so pobudo imeli domači. V sedmi minuti so si gostje prislužili prvo kazen, rdečim pa ni uspelo povišati svojega vodstva v dvominutnem powerplayu. V 13. minuti je znova od daleč streljal Jezovšek, odbiti pak pa je v mrežo gostov pospravil Jaka SODJA (2:0). Tretji zadetek v 18. minuti je spet padel po strelu od daleč; sprva ga je ubranil gostujoči vratar, odbitek pa je v mrežo volkov neubranljivo pospravil Gašper GLAVIČ. Hokejisti v rumeno-črnih dresih v prvem delu niso pokazali ničesar posebnega, tako da so za železarji že po prvih dvajsetih minutah zaostajali s tremi goli razlike.

Gostje so nekaj resnejše napadalne ambicije pokazali v prvih minutah drugega dela, vendar večjih težav za domačo obrambo ni bilo. V 28. minuti so se po enem izmed napadov Jeseničani že veselili zadetka, po manjši neodločnosti in ogledu posnetka pa ga sodnik ni priznal. Zaradi naleta s palico si je v 30. minuti pri domačih Djumić prislužil dvominutno kazen. Volkovi iz Brunica so nemudoma postavili napadalno formacijo, po 45 sekundah powerplaya pa preko Althuberja tudi znižali zaostanek (3:1). Igra v nadaljevanju je bila borbena, a precej medla, obe ekipi sta bili v svojih poskusih precej nenatančni, obrambi pa sta brez težav zaustavljali nasprotnike. V 38. minuti se je ob izključitvi Ščapa gostom ponudila nova priložnost za igro z igralcem več. Ob novem silovitem pritisku Pustertala je Jeseničane ob veliki borbenosti nekoliko pobožala tudi sreča, tik po prihodu izključenega nazaj na ledeno ploskev pa so rumeno-črni preko Bergerja zadeli za 3:2. Po dveh tretjinah tako vodstvo domačih ni bilo več prepričljivo.

V začetku tretje tretjine so pritisnili gostje, prva lepa priložnost pa se je v enem izmed protinapadov v 44. minuti ponudila Jezovšku. Jeseniški napadalec je ni izkoristil, hitro zatem pa je Patrik RAJSAR z izjemnim strelom z vrha krogov neubranljivo zadel za 4:2. Zaradi zadrževanja s palico je v 48. minuti na kazensko klop moral Urukalo, gostom pa ob igri z igralcem več ni uspelo resneje ogroziti domačih vrat. Gostje bi v 52. minuti od blizu skorajda zadeli za 4:3, vseeno pa je ostalo pri dveh zadetkih razlike. Nova izključitev se je domačim primerila v 55. minuti, ko je zaradi spotikanja na prisilni počitek moral Seršen. Vnovič so volkovi hitro postavili napadalno formacijo in oblegali vrata domačega vratarja Žana USA. Do spremembe rezultata ob izključitvi domačega napadalca ni prišlo. Tekma je bila dokončno odločena v 58. minuti, ko je po hitrem protinapadu mladega gostujočega vratarja za 5:2 premagal srbski reprezentant Mirko DJUMIĆ. V zadnji minuti je na kazensko klop moral še gostujoči branilec Hofer, do zadnjega piska sirene na tekmi pa se rezultat ni več spremenil.

V naslednjem tednu se začne tudi tekmovanje v ligi AHL, za začetek pa se bodo Jeseničani v Ljubljani pomerili z Olimpijo.